Fietsleasing

leasing

Waarom een fiets leasen het verschil maakt?

Tegenwoordig wordt de fiets meer en meer gebruikt om naar het werk te gaan. Er zijn ook steeds meer mogelijkheden voor werkgevers om hun medewerkers op de fiets te zetten. Denk maar aan de belastingvrije fietsvergoeding en de subsidies via het Pendelfonds.

Het aangaan van een fietsleasing via de werkgever kan ook voor de werknemer een optie zijn. Het is interessant voor de werknemer die graag een (elektrische) fiets wil gebruiken, maar de kost te hoog vindt om er zelf een aan te schaffen. Als werkgever zijn de kost van de leasing én alle bijhorende fietskosten dan weer fiscaal aftrekbaar – dubbel win!

2 keer per dag 15 minuten fietsen zorgt voor gezonde beweging. Als u weinig beweegt, kunt u uw conditie met ruim 10% verbeteren. Wie regelmatig naar het werk fietst, krijgt de conditie van een sporter.

Waarom een fiets leasen het verschil maakt?

Voordeel voor de werknemer

De fiets is het meest flexibele vervoersmiddel.  Je fietst namelijk om de files heen. Je maakt gebruik van de honderden kilometers aan fietspaden waar het verkeer nooit stil staat en dit terwijl je algemene conditie verbetert.

Als je fietst bespaar je honderden euro’s per jaar. Geen parkeergeld, geen brandstofkosten. En veel werkgevers bieden hun fietsende collega’s bovendien een fietsvergoeding aan. Een lease-fiets is dan gemiddeld 40% voordeliger dan een privé-aankoop dankzij de gunstige fiscaliteit.

Wat ook een voordeel biedt, is het feit dat onderhoudskosten, verzekering en pechhulp in het leasecontract worden opgenomen. Die kosten hoef je dus niet extra te rekenen bovenop de prijs van de fietsleasing – in tegenstelling tot wanneer je de fiets zou aankopen en dus wél zelf instaat voor onderhoud, verzekering en pechhulp.

Waarom een fiets leasen het verschil maakt?

Voordeel voor de werkgever

Fietsen houdt werknemers fit en gezond en verlaagt het ziekteverzuim met 1 tot 2 dagen.
Bedrijfsfietsen hebben grote fiscale voordelen. De kosten van de bedrijfsfietsen zijn namelijk 100% aftrekbaar. Ook als bijvoorbeeld zelfstandige kan je profiteren van fietsleasing.

Je moet je ook geen zorgen maken over onderhoud, reparatie en pechhulp want deze worden opgenomen in het lease-contract. Op het einde van het contract kan je ook kiezen om de fiets in te leveren of bij te houden.

We zijn aangesloten bij de volgende lease-bedrijven